Uzmanı açıkladı: Bu yiyecekler kanseri besliyormuş!

Doç. Dr. Kıvanç Birsoy: Kanser Türleri ve Beslenme İlişkisi

Doç. Dr. Kıvanç Birsoy, hangi kanser türlerinin hangi besinleri tercih ettiğini araştırarak önemli bir keşfe imza attı. Beyin şeker isterken kaslar protein talep ediyor. Pankreas kanserlerinin yağlı besinlere, lenf kanserlerinin ise kolesterol içeren gıdalara ilgi gösterdiğini belirten Birsoy, bu konuda önemli bulgular elde etti.

Rockefeller Üniversitesindeki laboratuvarında kanser ve beslenme ilişkisini inceleyen Doç. Dr. Birsoy, Vehbi Koç Vakfı tarafından bu yıl kültür, eğitim ve sağlık alanlarından birinde verilen Vehbi Koç Ödülü’ne layık görüldü.

Doç. Dr. Birsoy, Türkiye gazetesinden Ziyneti Kocabıyık’a yaptığı açıklamada, pankreas kanserlerinin yağlı besinleri, lenf kanserlerinin ise kolesterolü tercih ettiğini ortaya koyan çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Antioksidan desteklerinin kanser hastalarına zararlı olabileceğini vurgulayan Birsoy, yaptığı araştırmaların metastaz riskini artırabileceğini gösterdiğini belirtti. Antioksidanların kanser büyümesine ve aşırı metastaza yol açabileceği uyarısında bulunan Birsoy, dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: kilis-egitim.com.tr

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Uzmanı uyardı: Aşırı terlemeye bağlı sıvı kaybı, kalp krizine yol açıyor

Yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte, hava sıcaklıkları ülke genelinde normalin üzerine çıktı. Uzmanlar, aşırı sıcakların terlemeyle birlikte vücutta sıvı kaybına yol açarak kalp krizi riskini artırabileceğini belirtiyor.

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?