Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

İşletme ve Basit Belgeli Konaklama Tesislerinde Doluluk Oranı Mart Ayında Düştü

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, işletme ve basit belgeli konaklama tesislerinde doluluk oranı mart ayında pandemi döneminden bu yana en düşük seviyeye geriledi. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 32,32 olan doluluk oranı, bu yıl mart ayında yüzde 26,79’a düştü.

2021 yılı mayıs ayında yaşanan yüzde 21,55’lik doluluk oranının ardından en düşük seviyeye ulaşılmış oldu. Mart ayında toplam geceleme sayısı ise 8 milyon 164 bin 932 olarak kaydedildi. Geçen yıl mart ayında bu sayı 9 milyon 434 bin 940 seviyesindeydi. Geceleme yapanların 4 milyon 190 bin 239’u yabancı, 3 milyon 974 bin 693’ü ise yerli ziyaretçilerden oluştu.

Aynı dönemde tesislere gelen toplam ziyaretçi sayısı ise 1 milyon 585 bin 146’sı yabancı, 2 milyon 198 bin 379’u yerli olmak üzere 3 milyon 783 bin 525 kişi olarak açıklandı. Ziyaretçilerin ortalama kalış süresi geçen yılın aynı döneminde 2,20 gün iken, bu yılın mart ayında 2,06 güne geriledi.

Related Posts

Trump tariflerinin gerçek etkisi! ABD ithalat kargolarında 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş bekleniyor

ABD’de tarifelerin etkisiyle ithalat kargolarında 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş bekleniyor.

Erdoğan ‘enflasyona ezdirmeme’ sözü vermişti: Asgari ücret geçen senenin altında!

Aralık 2024’te belirlenen asgari ücreti, artan dolar kuru karşısında değer kaybetti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “enflasyona ezdirmeme” sözüne rağmen, TL’nin dolar karşısındaki düşüşü asgari ücretin alım gücünü azalttı. Son verilere göre asgari ücret dolar bazında bir önceki yılın bile gerisine düştü!

Seküler aklın din talebi ve Diyanet’in hutbeleri

Yaşadığı çağın izlerini üzerinde taşıyan bir varlık insan. İçinde bulunduğumuz zaman ve mekânın şartları, her açıdan üzerimizde etki bırakıyor. Az ya da çok, ama mutlaka etkiliyor insanı. Yirmi birinci yüzyılda yaşıyoruz. İnsanlık, zamanın bu dilimine gelinceye kadar çeşitli açılardan pek çok evreler geçirdi. Konumuz gereği insanlığın din ve inanç açısından yaşadığı gelişim ya da değişim evrelerine baktığımızda “zamanın ruhu” denilen şeyle karşılaşıyoruz. Mesela Ortaçağ’da dünyanın hangi coğrafyasına

Paşa torunu emekli maaşını övdü

Türkiye’de her 4 emekliden birisi 15 bin lira aylıkla geçinmek zorunda kalırken AKP’li vekil Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye’nin emeklilik sistemini öve öve bitiremedi. Yazmacı birçok ülkenin Türkiye’nin sistemini örnek aldığını belirtti.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir