Gümüşova Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Hazır yemek sektörü ramazan ayını bekliyor

Hazır yemek sektörü, ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, iftar yemekleri ve kumanya hazırlıklarını tamamladı.

Ramazanın Gelişiyle Hazır Yemek Sektöründe Hareketlilik Artıyor

1 Mart’ta başlayacak olan 11 ayın sultanı ramazanın gelişi, birçok sektörde olduğu gibi hazır yemek sektöründe de hareketlilik yaratacak. Diğer aylarda özellikle öğlen saatlerinde yaşanan yoğunluğun, iftar vaktine kayması bekleniyor.

Sektör temsilcileri, ramazan ayını beklemeye başlayarak tüm hazırlıklarını tamamladı.

“Yerel yönetimler ve hayırseverlerden beklenti içerisindeyiz”

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı (YESİDEF) Hüseyin Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikaların özellikle sabah 08.00-17.00 saatlerinde çalıştığını ve iftar vaktinin bu saatler dışında kaldığına dikkat çekti.

Bozdağ, ramazan ayında öğle yemeği saatlerinde yoğunluğun azalmasını beklediklerini belirterek, “Özellikle yerel yönetimler ve hayırsever çadır sahiplerinden beklenti içerisindeyiz. Öğle yemeği kaybını, ramazan kumanyaları ve iftar çadırı yemekleriyle telafi etmeye çalışacağız.” dedi.

Özel ramazan kumanyalarının undan yağa, makarnadan pirince kadar birçok ürünü içerdiğini vurgulayan Bozdağ, “Şu anda aylık 3 bin 500-4 bin lira aralığında kumanya paketleri hazırlıyoruz. Bu da 4 kişilik bir ailenin, erzak ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte bir değer. Bunu işverenlerimize sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Bozdağ, ramazanda standart 4 çeşit yemek yerine, özel iftar yemeklerinin sunulacağını belirterek, “Çorbayla başlayıp kavurma etle devam eden, tereyağlı pilavından, Osmanlı tulumbasına kadar 8-10 çeşitten oluşan özel iftar menüsü yapıyoruz. Bu menüleri dökme yemek olarak sunduğumuz gibi aynı zamanda paketli yemek olarak da vermekteyiz. Dökme olarak servis edildiğinde, normalde 150-200 lira olan 4 kap yemeği, biz iftariyeliklerle 380-420 lira aralığında sunuyoruz. Paket haline getirildiğinde ise fiyat 550-600 liraya kadar çıkmaktadır. Masaya servis edilen etli ve tavuklu serpme yemekler yani çadırlarda veya bahçelerde yenilen iftar yemekleri ise 5 yıldızlı otel menülerine doğru 650-1000 lira aralığında ilerlemektedir.”

Vatandaşlara “Ramazan Kondu” Uyarısı

Bozdağ, tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlara değinerek, ramazanda gecekondular gibi “Ramazan Kondu”ların ortaya çıktığını ve denetimsiz yerlerde hazırlanan toplu iftar yemeklerinin zehirlenmelere yol açabileceğini belirtti.

Denetimden uzak, bilinçsiz kişilerce yapılan yemeklerin insanların sağlığını riske attığını söyleyen Bozdağ, “Tüketiciler veya iftar veren kişiler, lisanslı yemek firmalarından veya Türkiye Yemek Sanayicileri Federasyonu üyelerinden yemek almaları halinde daha güvende olacaklardır. Mevlit, köy veya cami derneklerinde bu tür yemeklerde insanların zehirlenme vakaları sıkça görülmektedir. Bu nedenle vatandaşların yemekleri lisanslı firmalardan almaları büyük önem taşımaktadır.” dedi.