Dünyanın en sağlıklı besini seçildi! 100 gramında yalnızca 21 kalori var

Tere Besin Yoğunluğu Açısından Öne Çıkıyor

Sağlıklı sebzeler kategorisinde birinci olan tere, son analizlere göre besin yoğunluğu açısından en yüksek puanı almış durumda. Pestisit gibi zararlı maddelerin yaygın şekilde kullanılması, sağlıklı meyve ve sebzeler bulmayı zorlaştırsa da lif açısından zengin besinlerin tüketimi oldukça önemli.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından sunulan Ulusal Beslenme Sağlık Programı (PNNS) önerileri doğrultusunda, doğru beslenme konusunda bilinçlenmek önemli. Bu doğrultuda William Paterson Üniversitesi’nden bilim insanları, 41’den fazla meyve ve sebzeyi detaylı bir şekilde analiz ederek dikkate değer veriler elde etti.

Yapılan analizlere göre, tere otu 100 üzerinden 100 alarak besin yoğunluğu açısından zirveye yerleşti.

Terenin Sağlığa Faydaları

Karaciğer ve akciğer sağlığı için faydalı olan tere, karaciğer ve akciğerlerin temizlenmesine destek olurken sigaranın etkilerini azaltabilir.

C vitamini bakımından zengin olan tere, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Sindirim sistemine destek olan tere, sindirimi kolaylaştırır ve düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Antioksidan içeriği sayesinde kanser riskini azaltabilen tere, mevcut tümörlerin küçülmesine yardımcı olabilir.

Yüksek demir içeriğiyle kansızlık sorununa iyi gelen tere, aynı zamanda idrar söktürücü özelliğiyle böbrek ve idrar yollarını temizler.

Emziren annelerde süt üretimini artırıcı etkisi bulunan tere, aynı zamanda stresi azaltarak uyku sorunlarına da iyi gelir.

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Uzmanı uyardı: Aşırı terlemeye bağlı sıvı kaybı, kalp krizine yol açıyor

Yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte, hava sıcaklıkları ülke genelinde normalin üzerine çıktı. Uzmanlar, aşırı sıcakların terlemeyle birlikte vücutta sıvı kaybına yol açarak kalp krizi riskini artırabileceğini belirtiyor.

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?