Dr. Süber Dikici: Baş ağrısını önlemek için yazın su tüketimine dikkat edin

Yaz Aylarında Baş Ağrısını Önleme Yolları

Yaz aylarında sıcak hava ve artan nem ile birlikte baş ağrısı problemleri yaşanabilir. Bu konuda önlem almanın mümkün olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Süber Dikici, bazı önerilerde bulundu. Baş ağrısını önlemek için dikkat edilmesi gereken noktaları açıklayan Doç. Dr. Dikici, sıcak havalarda nasıl bir beslenme ve yaşam tarzı izlenmesi gerektiğini detaylı bir şekilde aktardı.

Sıcak Havadan Korunma Yöntemleri

Doç. Dr. Süber Dikici, yaz sıcaklarının baş ağrısıyla ilişkisine dikkat çekerek, vücudun sıcak havaya nasıl tepki verdiğini açıkladı. Özellikle yaşlılar, çocuklar, kronik hastalığı olanlar ve açık havada çalışanlar gibi risk grubundaki bireylerin aşırı sıcaklardan nasıl korunmaları gerektiği konusunda bilgi verdi.

Sıcak Havaların Sağlık Üzerindeki Etkileri

Doç. Dr. Dikici, sıcak havaların sağlık üzerindeki etkilerini değerlendirerek, sıcak stresi ve vücut sıcaklığının nasıl düzenlendiğini anlattı. Ayrıca, sıcak havalarda görülebilecek sağlık problemleri ve alınması gereken önlemler hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

Migren Hastalarına Öneriler

Migren hastalığı olan bireyler için özel önerilerde bulunan Doç. Dr. Dikici, migren atağı riskini azaltmak için neler yapılması gerektiğini açıkladı. Migren hastalarının sıcak havalarda nasıl bir yaşam tarzı izlemeleri gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi.

Baş Ağrısı Durumunda Doktora Başvurma Kriterleri

Baş ağrısı yaşayan bireylerin hangi durumlarda mutlaka bir doktora başvurmaları gerektiğini sıralayan Doç. Dr. Dikici, ciddi bir durumda zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna gitmenin önemine vurgu yaptı. Aniden başlayan, şiddeti artan veya belirli belirtilerle birlikte ortaya çıkan baş ağrılarında dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

(DHA)

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Uzmanı uyardı: Aşırı terlemeye bağlı sıvı kaybı, kalp krizine yol açıyor

Yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte, hava sıcaklıkları ülke genelinde normalin üzerine çıktı. Uzmanlar, aşırı sıcakların terlemeyle birlikte vücutta sıvı kaybına yol açarak kalp krizi riskini artırabileceğini belirtiyor.

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?