Don vurdu, fırsatçılar coştu: Kuru meyve fiyatları iki katına çıktı!

Zirai Don Problemi Kuru Meyvelerin Fiyatlarını İkiye Katladı

Bazı tüccarlar, yaşanan zirai don problemini fırsata çevirerek stoktaki ürünlerin fiyatlarını ikiye katladı. Son bir ayda kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, Antep fıstığı ve fındık gibi ürünlerde yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşandı.

Tüccarlar Fırsatı Değerlendiriyor

Sabah’ın haberine göre; geçtiğimiz haftalarda meydana gelen zirai don olayı, bazı tüccarlar tarafından fırsata çevrildi ve kuru meyvelerin fiyatları son bir ayda iki katına çıktı.

Kuru Kayısı Önde Gidiyor

En fazla artış, kuru kayısıda görüldü. Geçen ay 200-250 TL arasında satılan sarı kuru kayısının fiyatı şimdi 400-450 TL arasına çıktı. Gün kurusu ise 300 TL’den 650-700 TL’ye kadar yükseldi.

Çekirdeksiz kuru üzüm kilogramı 150 ila 250 TL arasında değişirken, şu anda 350-450 TL bandında alıcı buluyor. Kuru incirin kilogram fiyatı ise ortalama 200-300 TL iken 450-550 TL seviyelerine yükseldi.

Antep fıstığı kilogramı ise 500-600 TL’den satılırken, şu anda 1.000 TL’yi aşmış durumda. Fındık fiyatları da depolarda yüzde 60 artış gösterdi.

“Tedbir Alınmalı”

Sektörden bazı kişiler, fiyatların henüz rafa yansımadığını belirterek, “Örneğin şu an pazarda kuru kayısı 650 TL iken, raflardaki paketli halinin fiyatı 350 TL. Raflardaki ürün tükendiğinde yeni paketlemeye geçildiğinde fiyatlar da yükselecek. Bu konuda hızlıca tedbir alınmalı.” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Related Posts

Trump tariflerinin gerçek etkisi! ABD ithalat kargolarında 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş bekleniyor

ABD’de tarifelerin etkisiyle ithalat kargolarında 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş bekleniyor.

Erdoğan ‘enflasyona ezdirmeme’ sözü vermişti: Asgari ücret geçen senenin altında!

Aralık 2024’te belirlenen asgari ücreti, artan dolar kuru karşısında değer kaybetti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “enflasyona ezdirmeme” sözüne rağmen, TL’nin dolar karşısındaki düşüşü asgari ücretin alım gücünü azalttı. Son verilere göre asgari ücret dolar bazında bir önceki yılın bile gerisine düştü!

Seküler aklın din talebi ve Diyanet’in hutbeleri

Yaşadığı çağın izlerini üzerinde taşıyan bir varlık insan. İçinde bulunduğumuz zaman ve mekânın şartları, her açıdan üzerimizde etki bırakıyor. Az ya da çok, ama mutlaka etkiliyor insanı. Yirmi birinci yüzyılda yaşıyoruz. İnsanlık, zamanın bu dilimine gelinceye kadar çeşitli açılardan pek çok evreler geçirdi. Konumuz gereği insanlığın din ve inanç açısından yaşadığı gelişim ya da değişim evrelerine baktığımızda “zamanın ruhu” denilen şeyle karşılaşıyoruz. Mesela Ortaçağ’da dünyanın hangi coğrafyasına

Paşa torunu emekli maaşını övdü

Türkiye’de her 4 emekliden birisi 15 bin lira aylıkla geçinmek zorunda kalırken AKP’li vekil Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye’nin emeklilik sistemini öve öve bitiremedi. Yazmacı birçok ülkenin Türkiye’nin sistemini örnek aldığını belirtti.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir