Canan Karatay “meslekten men” talebiyle hakim karşısına çıkacak: “Karatay Mağdurları Platformu” kuruldu

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay Meslekten Men Edilebilir!

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay, yaptığı açıklamalar ve önerdiği tedavi yöntemleri nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Hastası Ceyhun Ülker’in böbreklerini kaybetmesine ve kalıcı engellilik durumuna gelmesine sebep olduğu iddiasıyla meslekten men talebiyle karşı karşıya. Karatay, 9 Ocak’ta mahkemede hakkında yapılan suçlamaları cevaplayacak. Bu süreçte Harvard Tıp Fakültesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ozan Ünlü ise Karatay Mağdurları Platformu’nu kurarak harekete geçti.

Hürriyet’ten Fulya Soybaş’a konuşan Ünlü, Karatay ve platform hakkında şunları söyledi:

“Karatay, kolesterol ilaçlarının bırakılması gerektiğini ve işe yaramadığını iddia ediyor. Oysa dünyada 250 kişiden biri ailesel hiperkolesterolemi hastası ve erken yaşlarda hayatlarını kaybetme riskleri bulunuyor. 80 milyonluk bir ülkede, böylesine sık görülen ve ölümcül bir hastalık için ‘İlacı bırakın!’ demek ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu durum beni dehşete düşürdü.”

Ünlü, Karatay’ın ifade özgürlüğü kapsamında yaptığı açıklamaların yanlış olduğunu belirterek şunları ekledi:

“Hekimlerin önerileri, hastalar tarafından ciddiye alınabilir ve uygulanabilir. Ancak tıbbın temeli hastadır ve genelleme yapılmamalıdır. Karatay’ın ‘Aşı yaptırmayın’ gibi ifadeleri hekim sorumluluğundan kaçınmak anlamına gelir. Tavsiyeleri hastalara zarar verebilecek boyuta ulaştığında bu durum mesleki hata olarak kabul edilir.”

Ünlü, Karatay’ın zarar gören hastaların sesine kulak vermek ve toplumu bilinçlendirmek adına Platformu kurduğunu belirterek, “Amacımız, Karatay’ın yanlış tavsiyeleri yüzünden zarar görenleri bir araya getirerek yasal yollara başvurmalarını sağlamak ve toplumu bilinçlendirmektir” dedi.

Detaylar için .

Kuantum bilgisayarlar tüm şifreleri kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik anlatıyor

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Uzmanı uyardı: Aşırı terlemeye bağlı sıvı kaybı, kalp krizine yol açıyor

Yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte, hava sıcaklıkları ülke genelinde normalin üzerine çıktı. Uzmanlar, aşırı sıcakların terlemeyle birlikte vücutta sıvı kaybına yol açarak kalp krizi riskini artırabileceğini belirtiyor.

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

İğneyle zayıflamak yetmedi Üstüne hücresel gençlik aşısı

Obezite iğneleriyle kilo verenler şimdi yeni bir enjeksiyonun peşinde: NAD+ iğnesinin vaadi büyük: Kilo koruma, yaşlanma yavaşlatma, hücresel enerji artışı. Hollywood yıldızları, CEO’lar ve biyohacker’lar şimdiden kullanıyor. Peki NAD gerçekten işe yarıyor mu, yoksa yeni bir pazarlama mı?