Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Şadiye Açin’in Dramı: Kolunda Ağrılarla Başladı, Şimdi Acılarla Yaşıyor

Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Şadiye Açin, 8 yıl önce kolunda başlayan ağrılarla hayatının kâbusuna dönüştü. Evli ve 4 çocuk annesi Açin, ağrılarının artması ve kolunun şişmesiyle doktor ziyaretlerine başladı. Ancak geçen süre içinde bir çözüm bulunamayan Açin, son olarak 3 yıl önce Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kolunun kesilmesi gerektiği teşhisiyle karşılaştı.

Ancak vücudunda benzer yaraların oluştuğunu fark eden Şadiye Açin, kolunu kaybetmeye razı olmadı. Durumu her geçen gün kötüleşen Açin, tedavi olabilmek için yardım bekliyor. Ağrı kesicilerle yaşamaya çalışan Açin, “3 yıldır kolum bu şekilde. Balcalı Hastanesi’ne gittik, kolunu keselim dediler. Ona ben izin vermedim. Göğsümde var, kolumu alınca bir şey değişmeyecekti. Benim tek isteğim detaylı bir şekilde kolum incelenerek hastalığın tanısı konularak tedavi görmek istiyorum.” dedi.

Yaşadığı zorlukları anlatan Yusuf Açin ise eşinin kolundaki ödemle hastaneye gittiklerinde net bir teşhis alamadıklarını belirtti. Son 3 yıldır ağrı kesiciler ve komşularının yardımıyla eşine baktıklarını söyleyen Açin, “En son ‘hastayı buraya getirmeyin, kolunu keselim’ dediler ona da biz izin vermedik. Tek isteğimiz büyüklerimizden eşimin acı çekmesini önlemek ve tedavisi.” şeklinde konuştu.

Komşularından destek gören Hatice Çalışkan, “Bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ev sahibi sağ olsun yardımcı olur, bazen kira bile almaz. Bizler zaman zaman yanına gelip yardımcı oluyoruz. Düşüyor, dengesini kaybediyor, zor günler geçiriyor.” dedi.

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Depresyonda olan hasta 56 gün boyunca uyudu: Donmuş gibiydi bilimin ekip çalışmasının ve sabrın zaferi

Samsun’da bir hasta psikiyatrik rahatsızlık sebebiyle 56 gün boyunca uyudu. Hastaya uygulanan elektrokonvülsif terapi (EKT) sayesinde hasta 56’ncı gün gözlerini açtı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Kulak kiri sağlığınız hakkında neler söylüyor?

Alzheimer’dan kansere kadar kulak kiri, kişinin sağlığı hakkında çok değerli göstergeler barındırabilir. Bilim insanları şimdi bu maddenin kimyasını analiz ederek hastalıkları teşhis etmenin yeni yollarını arıyor.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.

Yaşanan depremler çocuklarda travmaya neden olabilir

Türkiye’de yaşanan depremler, çocuklarda travmalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, deprem gerçeğini çocuklara doğru şekilde anlatmanın yaşanabilcek korkuyu en aza indirebileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir