Uzmanı açıkladı: Bu yiyecekler kanseri besliyormuş!

Doç. Dr. Kıvanç Birsoy: Kanser Türleri ve Beslenme İlişkisi

Doç. Dr. Kıvanç Birsoy, hangi kanser türlerinin hangi besinleri tercih ettiğini araştırarak önemli bir keşfe imza attı. Beyin şeker isterken kaslar protein talep ediyor. Pankreas kanserlerinin yağlı besinlere, lenf kanserlerinin ise kolesterol içeren gıdalara ilgi gösterdiğini belirten Birsoy, bu konuda önemli bulgular elde etti.

Rockefeller Üniversitesindeki laboratuvarında kanser ve beslenme ilişkisini inceleyen Doç. Dr. Birsoy, Vehbi Koç Vakfı tarafından bu yıl kültür, eğitim ve sağlık alanlarından birinde verilen Vehbi Koç Ödülü’ne layık görüldü.

Doç. Dr. Birsoy, Türkiye gazetesinden Ziyneti Kocabıyık’a yaptığı açıklamada, pankreas kanserlerinin yağlı besinleri, lenf kanserlerinin ise kolesterolü tercih ettiğini ortaya koyan çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Antioksidan desteklerinin kanser hastalarına zararlı olabileceğini vurgulayan Birsoy, yaptığı araştırmaların metastaz riskini artırabileceğini gösterdiğini belirtti. Antioksidanların kanser büyümesine ve aşırı metastaza yol açabileceği uyarısında bulunan Birsoy, dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: kilis-egitim.com.tr

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Adana’da 4 çocuk annesi Şadiye Açin’in 8 yıl önce başlayan rahatsızlığı nedeniyle kolu şişerken, vücudunda oluşan iyileşmeyen yaralar da hayatını kabusa çevirdi.

Depresyonda olan hasta 56 gün boyunca uyudu: Donmuş gibiydi bilimin ekip çalışmasının ve sabrın zaferi

Samsun’da bir hasta psikiyatrik rahatsızlık sebebiyle 56 gün boyunca uyudu. Hastaya uygulanan elektrokonvülsif terapi (EKT) sayesinde hasta 56’ncı gün gözlerini açtı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Kulak kiri sağlığınız hakkında neler söylüyor?

Alzheimer’dan kansere kadar kulak kiri, kişinin sağlığı hakkında çok değerli göstergeler barındırabilir. Bilim insanları şimdi bu maddenin kimyasını analiz ederek hastalıkları teşhis etmenin yeni yollarını arıyor.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.