Hazır yemek sektörü ramazan ayını bekliyor

Ramazanın Gelişiyle Hazır Yemek Sektöründe Hareketlilik Artıyor

1 Mart’ta başlayacak olan 11 ayın sultanı ramazanın gelişi, birçok sektörde olduğu gibi hazır yemek sektöründe de hareketlilik yaratacak. Diğer aylarda özellikle öğlen saatlerinde yaşanan yoğunluğun, iftar vaktine kayması bekleniyor.

Sektör temsilcileri, ramazan ayını beklemeye başlayarak tüm hazırlıklarını tamamladı.

“Yerel yönetimler ve hayırseverlerden beklenti içerisindeyiz”

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı (YESİDEF) Hüseyin Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikaların özellikle sabah 08.00-17.00 saatlerinde çalıştığını ve iftar vaktinin bu saatler dışında kaldığına dikkat çekti.

Bozdağ, ramazan ayında öğle yemeği saatlerinde yoğunluğun azalmasını beklediklerini belirterek, “Özellikle yerel yönetimler ve hayırsever çadır sahiplerinden beklenti içerisindeyiz. Öğle yemeği kaybını, ramazan kumanyaları ve iftar çadırı yemekleriyle telafi etmeye çalışacağız.” dedi.

Özel ramazan kumanyalarının undan yağa, makarnadan pirince kadar birçok ürünü içerdiğini vurgulayan Bozdağ, “Şu anda aylık 3 bin 500-4 bin lira aralığında kumanya paketleri hazırlıyoruz. Bu da 4 kişilik bir ailenin, erzak ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte bir değer. Bunu işverenlerimize sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Bozdağ, ramazanda standart 4 çeşit yemek yerine, özel iftar yemeklerinin sunulacağını belirterek, “Çorbayla başlayıp kavurma etle devam eden, tereyağlı pilavından, Osmanlı tulumbasına kadar 8-10 çeşitten oluşan özel iftar menüsü yapıyoruz. Bu menüleri dökme yemek olarak sunduğumuz gibi aynı zamanda paketli yemek olarak da vermekteyiz. Dökme olarak servis edildiğinde, normalde 150-200 lira olan 4 kap yemeği, biz iftariyeliklerle 380-420 lira aralığında sunuyoruz. Paket haline getirildiğinde ise fiyat 550-600 liraya kadar çıkmaktadır. Masaya servis edilen etli ve tavuklu serpme yemekler yani çadırlarda veya bahçelerde yenilen iftar yemekleri ise 5 yıldızlı otel menülerine doğru 650-1000 lira aralığında ilerlemektedir.”

Vatandaşlara “Ramazan Kondu” Uyarısı

Bozdağ, tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlara değinerek, ramazanda gecekondular gibi “Ramazan Kondu”ların ortaya çıktığını ve denetimsiz yerlerde hazırlanan toplu iftar yemeklerinin zehirlenmelere yol açabileceğini belirtti.

Denetimden uzak, bilinçsiz kişilerce yapılan yemeklerin insanların sağlığını riske attığını söyleyen Bozdağ, “Tüketiciler veya iftar veren kişiler, lisanslı yemek firmalarından veya Türkiye Yemek Sanayicileri Federasyonu üyelerinden yemek almaları halinde daha güvende olacaklardır. Mevlit, köy veya cami derneklerinde bu tür yemeklerde insanların zehirlenme vakaları sıkça görülmektedir. Bu nedenle vatandaşların yemekleri lisanslı firmalardan almaları büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Related Posts

Ödemesini geciktiren araç sahiplerinin banka hesaplarına haciz konuluyor: Son tarih 31 Temmuz!

Araç sahiplerinin her yıl iki taksitte ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’nin 2025 yılına ait ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibarıyla başladı. 31 Temmuz’da sona erecek olan ödeme süresi içinde yükümlülüğünü yerine getirmeyen mükellefleri ağır yaptırımlar bekliyor.

Bakan Tunç açıkladı! Avukatlara 6 ay ödemesiz kredi müjdesi

Ankara Dikmen Hakimevi’nde imza töreni gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, genç avukatların 6 ay ödemesiz, sabit ve değişken faizli alternatifleri içeren kredi desteğinden yararlanabileceğini açıkladı. İşte detaylar…

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Bitcoin’de 14 yıl sonra tarihi hareket: Milyarlarca dolarlık işlem yapıldı!

Bitcoin blok zincirinde uzun süredir hareketsiz kalan cüzdanlardan büyük transferler yapıldı. Uzmanlar bu hareketi “Bitcoin’de güç el değiştiriyor” yorumuyla değerlendiriyor. Kurumsal yatırımcı ilgisinin arttığı bir döneme işaret ediyor.