50 yıl gerçek babası sandığı kişi, babasının katili çıktı! Gerçeği kavgada duyduğu bir sözle öğrendi

Fatma A., geçmişte Akyaka’nın en zenginlerinden Mustafa Uyanık ile gizli bir ilişki yaşamıştı. Bu ilişki sonucunda, 50 yıl önce Berrin N. adında bir kız çocuğu dünyaya gelmişti. Ancak Fatma A., bu durumu gizleyerek, çocuğunu resmi nikâhlı eşi Mahir A.‘nın üzerine kaydettirdi. Zamanla, Mahir A., eşinin yasak aşkı olan dönemin Akyaka Mahalle Muhtarı Mustafa Uyanık’ı 1982 yılında eşiyle birlikte olduğunu gördü ve ormanlık alanda yakalayarak öldürdü.

BERRİN N.’YE ŞOK: ABLASI “SEN BABAMIN MİRASÇISI DEĞİLSİN” DEDİ

Yıllar sonra Berrin N., bir tartışma sırasında ablasından şok edici bir açıklama duydu: “Sen babamın mirasçısı değilsin.”

Bu sözler, Berrin N.’yi derinden sarstı ve yıllarca gerçek babasını bilmeyen kadın, kimliğini sorgulamaya başladı.

AVUKATINA KOŞTU

Şokunu atlattıktan sonra, Berrin N. biyolojik babasını öğrenmek için harekete geçti. Avukat Varol Turbay‘la iletişime geçerek, Muğla Aile Mahkemesi’nde soybağı reddi davası açtı. Yapılan DNA testleri sonucunda, kütükte babası olarak görünen Mahir A.’nın, biyolojik babası olmadığı tespit edildi.

MUSTAFA UYANIK’IN MEZARI İKİNCİ KEZ AÇILDI

Berrin N.’nin biyolojik babasını bulma yolunda açılan dava, ilginç bir aşamaya geldi. Avukat Varol Turbay, Mustafa Uyanık’ın babalık davası için, 41 yıl önceki yasak aşkın tarafı Uyanık’ın mezarının açılmasını talep etti. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testinde, Uyanık ve Fatma A.’dan alınan örneklerin, Berrin N.’nin DNA’sı ile karşılaştırıldı.

BERRİN N.’NİN GERÇEK BABASI: MUSTAFA UYANIK

1 Şubat 2025’te tamamlanan DNA testi, Berrin N.’nin biyolojik babasının, Mahir A. tarafından öldürülen ve adı Akyaka’da sokaklara verilen Mustafa Uyanık olduğunu ortaya koydu.

İKİ KEZ MEZARI AÇILDI

Avukat Turbay, konuyla ilgili açıklama yaparak, ilk alınan örneklerde yeterli DNA verisinin çoğaltılamadığını belirtti. Bu nedenle Mustafa Uyanık’ın mezarı ikinci kez açıldı ve annesi Fatma A.’nın mezarından da örnek alındı. Böylece kesin sonuca ulaşılmış oldu.

Turbay, dava sürecindeki yavaş ilerleyişin mağduriyetlere yol açtığını vurguladı. DNA testinin tek ve geçerli delil sayılmasına rağmen, istinaf ve Yargıtay aşamaları nedeniyle nüfusa geçişin 5-10 yıl sürebileceğini belirtti. Ayrıca, davanın başında soybağı reddi davası açılması ve kötü niyetli temyizlerin de süreçleri uzattığını ifade etti. Turbay, bu tür temyizler sonucunda, karşı tarafın avukatlık ücretlerinin bile ödenmesi gerektiğini hatırlatarak, hukuk sisteminde bu tür engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini savundu.

Related Posts

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Karınca kaçakçılarına 7 bin 700 dolar ceza

Kenya’da mahkeme, 9 bin 300 dolar değerindeki 5 bin 440 adet Afrika hasatçı karınca kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 4 kişiye 7 bin 700 dolarlık para cezası verdi.

İsrail vurdu, Suriye’deki uluslararası havalimanı tamamen hizmet dışı kaldı

İsrail, öğle saatlerinde Yemen’in başkenti Sana’ya düzenlediği hava saldırılarıyla vurduğu Sana Uluslararası Havalimanı’nın tamamen hizmet dışı kaldığını öne sürdü.

İsrail bu kez de havalimanı hedef aldı! Yoğun bombardıman sürüyor

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Andraee Avichay, Yemen’in başkenti Sana’da bulunan Sana Uluslararası Havalimanı bölgesinde yaşayanları insanları, kendi güvenlikleri için bölgeyi “boşaltmaya ve derhal terk etmeye” çağırdı. Bu çağrının hemen …

Turizm Bakanı Ersoy D-8 toplantısı için Kahire’ye gitti: Antalya 2025 Yılı Turizm Şehri seçildi

Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen toplantıya Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Pakistan’dan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Huzaifa Rehman, İran İslam Cumhuriyeti’nden Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları Bakanı Reza Salehi Amiri ile diğer üye ülkelerin üst düzey temsilcileri katılım gösterdi. Toplantıda D-8 ülkeleri arasındaki turizm iş birliğinin geliştirilmesi ve sektörün karşılaştığı zorluklar ele alındı.

Trump’ın göçmenlere karşı statü değiştirme hamlesine mahkeme engeli

ABD’nin Boston 1. Temyiz Mahkemesi, Trump yönetiminin geçici koruma statüsündeki göçmenlerin yasal durumlarını sonlandırma girişimini onaylamadı. Mahkeme, İç Güvenlik Bakanlığının bu yöndeki talebini reddetti.